Reguem la cura?

burxades

Sembrem projectes, sentiments, experiències…i deixem la terra plena de llavors. Ho fem per defecte, perquè vivim de la il·lusió de veure’n créixer alguna d’elles. I quan neixen, les reguem, les podem i les collim. Mentrestant, ens agrada mirar-les i fer-les fortes.

I així entenc el “Viure”, com la capacitat de no deixar-se aixafar per l’afany productiu d’un món que perverteix la seva essència. I la vida? El centre del nostre sentit de ser. Un paradigma que fa perviure el sosteniment, el manteniment, l’atenció i la producció i reproducció de les relacions humanes i les pròpies vides.

I per fer possible aquesta vida hem de deixar d’enterrar-la sota quilos de patriarcat, aguantat sobre arrels invisibles que el mantenen i fan perviure les desigualtats que el fan possible.

El sistema capitalista ven la idea d’una autosuficiència emocional permanent i segura, com aquella llavor que fa fruit abans de ser regada. Omple de sulfats neoliberals que impregnen la humanitat d’una idea d’èxit basada en l’augment d’adquisició individual com a quelcom possible des d’un individualisme absolut. Però res comú, com és el món que vivim, seria el que és sense les relacions que ho fan possible.

Desmuntar el capitalisme patriarcal és reconèixer el treball de cures, i és fer-ho des de les arrels on s’hi han instaurat les desigualtats d’una sistema que ha canviat el concepte “benestar” per “acumulació de capital”. És, també, tenir-la en compte en les propostes d’organització social dins d’un suposat Estat del Benestar, antagònic al sistema capitalista.

Però el sulfat és negoci i el negoci, el menjar d’aquell qui no rega. I aquí s’hi instaura la política que, per preservar les seves elits financeres, alimenta un discurs d’eficàcia i eficiència de les polítiques privatitzadores, retalla serveis públics, precaritza les feines de l’àmbit reproductiu i dóna com a legítim un model de família conversador. Perquè mengen del sulfat i tampoc no els cal ni plantar, ni regar, ni podar, i en tenen prou en veure collir i, si pot ser, a màxima producció possible.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: